Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان با بیان این‌که دغدغه اصلی مدیران تاثیرگذار بر بحث سرمایه‌گذاری در خوزستان، سرمایه‌گذاری نیست، گفت: بسیاری از مدیران استان حساسیت جذب سرمایه‌گذار را ندارند و همیشه فقط به دنبال دریافت اعتبارات اندک استانی و ملی در نظر گرفته شده برای دستگاه خود هستند.

امید حاجتی با حضور در تحریریه ایسنا –‌ اظهار کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان با جهاد دانشگاهی استان در زمینه پژوهش‌های کاربردی موردنیاز استان همکاری دارد و در هر پژوهشی که با همکاری این سازمان انجام گرفته سعی شده تا خروجی قابل اجرایی داشته باشد و مطالعه‌ای کتابخانه‌ای نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همه پژوهش‌هایی که با همکاری جهاد دانشگاهی خوزستان انجام شده، منجر به خروجی یک راهکار، نقشه راه یا حتی پیشنویس طرح یا لایحه برای خوزستان شده است و باید در این زمینه به جهاد دانشگاهی استان تبریک گفت.

 در حوزه صنعت عمدتا مونتاژ کار هستیم

حاجتی با بیان این‌که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان می‌تواند در حوزه مباحث اقتصاد دانش بنیان به صورت ویژه با جهاد دانشگاهی همکاری‌های خود را گسترده‌تر کند، عنوان کرد: اگه قرار است اتفاقی در حوزه اقتصاد دانش بنیان به وجود آید، باید در دانشگاه رقم بخورد.

وی با اشاره به مشکل عدم به وجود آمدن ارتباط میان دانشگاه و صنعت، گفت: در حوزه صنعت عمدتا مونتاژ کار هستیم و تا زمانی که مونتاژ کار هستیم طبیعتا نیازی به ایده، خلاقیت، پژوهش و نوآوری نیست و باعث می‌شود تا حوزه صنعت ضرورتی نبیند تا پیوندی میان خود و دانشگاه برقرار کند.

آمادگی همکاری با جهاد دانشگاهی جهت تجاری‌سازی ایده‌های دانش بنیان

حاجتی ادامه داد: بحث اقتصاد دانش بنیان یکی از حوزه‌هایی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری و در اولویت دولت در بحث اقتصاد مقاومتی است و در این زمینه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان آمادگی دارد در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان و تجاری سازی ایده‌های دانش بنیان در استان با جهاد دانشگاهی خوزستان همکاری داشته باشد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان تصریح کرد: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خوزستان، کار را به جدیت به پیش می‌برد و همه جلسات با ریاست استاندار تاکنون برگزار شده است. در بحث اقتصاد مقاومتی تکالیفی از سوی کشور در بخش‌های مختلف بر عهده استان گذاشته شده و وظایف استان در آن طرح‌ها و پروژه‌ها تعریف شده است.

 یک هزار میلیارد تومان وام کم‌بهره برای تولید در راه است

وی عنوان کرد: در راستای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی، علاوه بر تکالیفی که در سطح ملی از استان مورد انتظار است، در حال انجام یکسری اقدامات استانی نیز هستیم تا توان اقتصادی استان و کشور بهبود پیدا کند.

حاجتی گفت: سال گذشته از محل منابع داخلی بانک‌ها با سود حداقل 18 درصد برای همه بانک‌ها، 440 میلیارد تومان تسهیلات برای فعالین حوزه‌های مختلف اقتصادی استان اختصاص داده شد که در کل سال حدود 300 میلیارد تومان عملکرد داشت اما امسال با توجه به اقداماتی که در بحث اقتصاد مقاومتی در دست انجام است، از منابع استانی دو تفاهم‌نامه به ارزش مجموعا یک هزار میلیارد تومان در حال تنظیم است تا بتوان تسهیلات را با نرخ 4تا 8 درصد در اختیار تولیدکنندگان قرار داد.

رونق تولید موجب بهبود درآمد و اشتغال می‌شود

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان اظهار کرد: این اتفاق در هیچ استانی از کشور اتفاق نیفتاده است و تسهیلات در نظر گرفته شده عمدتا برای بخش‌های صنعت و کشاورزی است اما این تسهیلات برای بخش‌های خدماتی مانند حوزه گردشگری که از اولویت‌هایی در اقتصاد مقاومتی هستند، نیز اختصاص داده خواهد شد.

وی بیان کرد: تعدادی از واحدهای تولیدی در استان به دلیل مشکلات سرمایه در گردش با ظرفیت حدود 30درصد فعال هستند و با اختصاص تسهیلات کم بهره می‌توان به این واحدها کمک کرد تا بتوانند با 100درصد ظرفیت خود فعالیت کنند. اگر این واحدها بتوانند با همه توان خود فعالیت کنند، هم درآمد استان و هم وضعیت اشتغال استان بهبود پیدا می‌کند.

با تسهیلات 18درصدی نمی‌توان از صنعت حمایت کرد

  حاجتی با بیان این‌که نمی‌توان صنعت را با تسهیلاتی با سود 18 درصد حمایت کرد، گفت: با انعقاد این تفاهم‌نامه‌ها به دنبال آن هستیم تا صنایع استان را با تسهیلاتی با سود 4 تا 8 درصد حمایت کنیم تا این واحدها بتوانند به تولید بپردازد و با همه توان و ظرفیت خود کار کنند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان عنوان کرد: در حال امضای دو تفاهم نامه برای اعطای تسهیلات با سود 4تا 8درصد به واحدهای تولیدی و صنایع هستیم که این دو تفاهم نامه در حال حاضر آماده هستند و با استفاده از ظرفیت‌های استانی در نظر گرفته شده‌اند.

وی ادامه داد: تفاهم‌نامه‌ها به این شکل هستند که بانک با استفاده از منابع داخلی خود تسهیلات ارزان قیمت را به صنایع و واحدهای تولیدی می‌دهد و استان بخشی از سود و کارمزد را از منابع استانی به بانک تخصیص می‌دهد تا قیمت تسهیلات برای واحدهای صنعتی پایین بیاید و امکان فعالیت و گسترش تولید برای آن‌ها فراهم شود.

‌اتمام 900 طرح نیمه‌تمام تا پایان سال در صورت تخصیص منابع

حاجتی با بیان این‌که در حوزه اقتصاد مقاومتی برخی از دستگاه‌های استان بسیار ضعیف عمل کرده‌اند و برخی نیز دارای شرایط بهتری در این زمینه هستند، تصریح کرد: نمی‌توان گفت که یک دستگاه کاملا خوب یا کاملا بد عمل کرده زیرا ممکن است در برخی از پروژه‌های عملکردی مطلوب و در برخی از طرح‌ها عملکرد نامناسب داشته باشند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان در خصوص بهره‌برداری از طرح‌های نیمه تمام در استان گفت: حدود 900 طرح نیمه تمام در استان خوزستان مشروط به تخصیص منابع تا پایان سال به اتمام می‌رسند. تعدادی از این طرح‌ها به اتمام رسیده و سایر آن‌ها نیز به خوبی در حال انجام هستند.

وی بیان کرد: به دستگاه‌های اجرایی گفته شده که باید بیش از اعتباری که به آن‌ها تخصیص داده می‌شود کار انجام دهند و باقی مانده پول خود را زمانی طلب کنند که پروژه به اتمام رسیده است. در فضای رکودی باید تلاش شود تا بیشتر از ظرفیت منابع دولت، فعالیت‌ها را انجام داد تا شاهد بهبود فضای کاری و اشتغال مربوط به پروژه‌های عمرانی باشیم.

وی با بیان این‌که عمده دستگاه‌های اجرایی کاری که انجام می‌دهند بیشتر از ظرفیت منابع تخصیص یافته است، عنوان کرد: به عنوان مثال اداره راه و شهرسازی تاکنون بیش از 100 میلیارد تومان در بحث مسیر چذابه پروژه فعال دارد اما این درحالی است که اعتبارات ابلاغ شده به این بخش حدود 30میلیارد تومان بوده و تخصیص آن نیز کمتر از این میزان است.

بیش از ظرفیت اعتبارات عمرانی در استان کار می‌شود

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان ادامه داد: بیش از ظرفیت اعتبارات عمرانی جبهه‌های کاری استان را فعال کرده‌ایم زیرا اگر این اتفاق نیفتد نمی‌توان خدمات لازم را در زمینه‌های مختلف به مردم ارائه داد.

حاجتی اظهار کرد: اقدامات بسیار خوبی در بحث آماده سازی زیرساخت‌ها در مسیر چذابه برای مراسم اربعین در استان انجام شده است. در حال حل کردن مشکل آب و پایداری برق چذابه هستیم. همچنین مساحت پارکینگ در نظر گرفته شده از 15هکتار به حدود 60 هکتار افزایش پیدا کرده است و بیش از 50 هزار دستگاه خودرو می‌توانند در آن محل پارک کنند.

وی افزود: ساماندهی بسیار خوبی نسبت به سال گذشته در مسیر چذابه در حال انجام است. بخش‌هایی از مسیر عمدتا عریض شده و حتی در برخی از نقاط مسیرهای رفت و برگشت جدا سازی شده است. اگر بهره‌برداری مناسبی از اقدامات انجام گرفته صورت بگیرد، زائران امسال با شرایط مناسبتری به کربلا خواهند رفت.

فضای سرمایه‌گذاری در خوزستان مطلوب نیست

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان با بیان این‌که فضای سرمایه‌گذاری در خوزستان فضای مطلوبی نیست، گفت: شاهد بهبود پیدا کردن فضای جذب سرمایه‌گذار در استان هستیم و امیدواریم این اتفاق در استان رقم بخورد تا سرمایه‌گذاران بتوانند به خوبی در استان سرمایه‌گذاری کنند.

حاجتی تصریح کرد: یکی از تکالیفی که بر عهده حوزه اقتصادی گذاشته شده، آن است که به جای راه‌اندازی پنجره واحد فیزیکی در استان، پنجره واحد الکترونیک در استان راه‌اندازی شود. این پنجره واحد به راحتی قابل گزارش گیری است تا بتوان فهمید که چه زمانی هر دستگاه به استعلامات پاسخگو است.

پنجره واحد الکترونیک چه شد؟

وی افزود: بخش مطالعات پنجره واحد الکترونیک استان به اتمام رسیده است و اکنون در حال کار کردن بر روی سامانه آن هستند و امیدواریم امسال این پنجره واحد به بهره‌برداری برسد. با راه‌اندازی این سامانه دیگر هیچ دستگاهی نمی‌تواند برای عدم صدور مجوزها یا تاخیر در صدور آن بهانه‌ای بیاورد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان عنوان کرد: در حال کار کردن بر روی تعداد استعلامات استان نیز هستیم تا استعلام‌هایی که موازی یکدیگر هستند، حذف شوند و با کاهش آن‌ها روند صدور مجوزها برای جذب سرمایه‌گذار آسان‌تر شود.

با منابع استانی تغییری به وجود نمی‌آید

حاجتی گفت: در نبود اعتبارات، منابع فاینانس دارای اهمیت بسیار زیاد است زیرا اعتبارات فاینانس است که در مگا پروژه‌ها تحول ایجاد می‌کند و باعث می‌شود تا مشکلات استان حل شود وگرنه با منابع استانی تغییری در استان به وجود نمی‌آید.

وی ادامه داد: در حال همکاری با سازمان سرمایه‌گذاری خارجی هستیم که در این زمینه خوزستان به عنوان پایلوت انتخاب شده است تا بتوانیم مطالعات 70 پروژه بزرگ و اساسی را در استان خوزستان به طور کامل انجام و در اختیار این سازمان قرار دهیم تا این پروژه‌ها به سرمایه‌گذار متصل شوند و شاهد اجرایی شدن آن‌ها باشیم.

بسیاری از مدیران حساسیت لازم را در جذب سرمایه‌گذار ندارند

حاجتی اظهار کرد: بسیاری از مدیران استان حساسیت جذب سرمایه‌گذار را ندارند و همیشه به دنبال دریافت اعتبارات اندک استانی در نظر گرفته شده برای دستگاهشان هستند. مدیران اگر سرمایه‌گذاران را تحویل بگیرند ممکن است با این سرمایه‌گذاری، اعتبارات بسیاری نصیب آن‌ها شود و بتوانند اشتغالزایی بسیاری را با اجرای طرح‌ها ایجاد کنند.

وی خاطرنشان کرد: دغدغه اصلی مدیران تاثیرگذار بر بحث سرمایه‌گذاری در خوزستان، سرمایه‌گذاری نیست و باید تلاش شود تا این مساله حل شود. اگر اولویت اول دستگاه‌های اجرایی استان بحث سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذار باشد شاهد تحول بسیار خوبی در استان خواهیم بود.

 نرخ بیکاری خوزستان رو به بهبود است

حاجتی با بیان این‌که نرخ بیکاری استان خوزستان رو به بهبود است، عنوان کرد: بر اساس سرشماری سال 85 نرخ بیکاری کشور 12.7 درصد بود که این میزان در سال 95 به 12.6 درصد رسید که این اعداد یک دهم درصد بهبودی نرخ بیکاری را در کشور نشان می‌دهد. در خوزستان در سال 85 نرخ بیکاری 19.3 درصد بود که این عدد در سال 95 به 14.3 درصد رسید و بیانگر آن است که وضعیت نرخ بیکاری از سال 85 تا 95 در خوزستان بسیار بهتر از کشور شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان گفت: نرخ بیکاری بر اساس طرح آمارگیر اشتغال در کشور در سال 85، حدود 11.3درصد بود که در سال 95 این عدد به 12.4 رسید و وضعیت کشور بدتر شد. در خوزستان این عدد در سال 85 از 12.9 درصد به 12.7 درصد در سال 95 رسیده و نشان دهنده بهبود شرایط است.

وی عنوان کرد: در بحث نرخ بیکاری نمی‌توان به صورت مطلق صحبت کرد اما روند آن مهم است و خوشبختانه روند نرخ بیکاری در استان خوزستان از سال 85 تا 95 بهبود پیدا کرده است. وضعیت استان خوزستان در بحث نرخ بیکاری در کل کشور بهتر است زیرا علاوه بر اینکه نرخ بیکاری کاهش پیدا کرده، نرخ مشارکت هم افزایش داشته است.

نفت برای استان کاری نکرده است

وی گفت: تنها استان کشور هستیم که سه اثر ثبت جهانی داریم و دو سایت مستعد که می‌توانند به ثبت جهانی برسند. به شدت جاذبه گردشگری طبیعی به خصوص در بحث گردشگری آبی در استان وجود دارد همچنین در بحث‌های گردشگری جنگ، گردشگری سلامت و ... جاذبه‌های بی نظیری در استان وجود دارد اما سایه نفت آنقدر در استان سنگینی کرده است که لازم ندانسته‌ایم از داشته‌هایمان استفاده کنیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان خاطرنشان کرد: سعی بر این است تا علاوه بر استفاده از سایر ظرفیت‌های استان، از مزیت نفت نیز استفاده کنیم. باید حداکثر استفاده را از ظرفیت نفت در استان کرد زیرا نفت تا الان برای استان کاری نکرده است و این وضعیت حق خوزستان نیست.

گزارش کامل عملکرد اقتصاد مقاومتی خوزستان را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۰۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به انعقاد قرارداد مکانیزه‌سازی پایانه مواد معدنی در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی به ارزش سرمایه‌گذاری حدود ۲۴ هزار میلیارد ریال میان اداره کل بنادر و دریانوردی استان و شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی در روز‌های پایانی سال ۱۴۰۲، گفت: فرآیند تحویل و تحول پایانه مواد معدنی در نشست مشترک  مدیران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی و  اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان  مورد بررسی و چارچوب آن تعیین شد.


ابوطالب گرایلو در ادامه روند صادرات مواد معدنی، مصالح ساختمانی و کود شیمیایی در چند سال اخیر را رو به رشد کرد و بر ضرورت ساماندهی آن در قالب یک پایانه مجهز به منظور افرایش بهره وری عملیات تخلیه و بارگیری تأکید کرد و افزود: رشد ترافیک و جذب مشتریان جدید از اهم اهداف برای سرمایه‌گذاری در این پایانه است.


وی ادامه داد: در این قرارداد، ضمن بهسازی و نوسازی تأسیسات، محوطه‌ها و انبارها، خرید و تأمین تجهیزات پیشرفته به منظور تحقق ترافیک ۱۰ میلیون تنی مواد معدنی و شیمیایی ظرف سه سال، افزایش سهم منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) از صادرات و واردات مواد معدنی، مصالح ساختمانی و کود شیمیایی مد نظر است.


گرایلو می‌گوید: در جریان این نشست مقرر شد شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی با اهتمام ویژه به برنامه‌ریزی دقیق به منظور انجام عملیات تخلیه و بارگیری، همزمان در خصوص شروع عملیات اجرایی توسعه سرمایه‌گذاری اقدام کند.


با انعقاد این قرارداد سرمایه‌گذاری به ارزش ۲۴۰ میلیارد ریال در مساحتی بالغ بر ۴۰ هکتار ضمن ایجاد ۲۰۰ نفر فرصت اشتغال، شاهد افزایش صادرات مواد معدنی، مصالح ساختمانی، کود شیمیایی و افزایش سهم استان خوزستان در صادرات غیرنفتی کشور و ایجاد فرآیند‌های استاندارد عملیات تخلیه و بارگیری در کنار ایجاد اشتغال پایدار خواهیم بود.

دیگر خبرها

  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • مرکز آموزشی دارالفنون اردبیل در آستانه بهره برداری
  • فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکین سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص